About

Identiteit

ARMA is een premium lederen modemerk met een moderne stijl, voor zowel dames als heren.  De hoge kwaliteit van het merk is gebaseerd op jarenlange ervaring, vakmanschap en een brede kennis van materialen en technieken. Het toegewijde ontwerpteam past deze wijsheid toe op moderne stijlen en pasvormen. ARMA is bekend om zijn perfecte combinatie van hoge kwaliteit en innovatieve ontwerpen. Met meer dan 900 verkooppunten wereldwijd is ARMA uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van premium leder, lammy en suède.

Elk product komt voort uit zorgvuldig geselecteerde materialen en is gemaakt met vakkundige ontwerptechnieken. De kwaliteit van de materialen zijn een belangrijk ingrediënt in elke productie. Dit maakt elk product exclusief.

De fundering voor ARMA is ontstaan in het westelijke district van Armenië – Yerevan, wat bekend staat om zijn vele leerlooierijen. De heer Aykaz, die in 1921 opgroeide tussen lederfabrikanten werkte als handelaar in leerhuiden.
Hij gaf de kunst van het looien en verwerken van leer door aan zijn vier zoons. Die op hun beurt deze kundigheid in 1985 hebben toegepast bij het creëren van het merk ARMA. Door de jaren heen verzamelden zij een team van ambachtslieden, om hun droom waar te maken en de geheimen van handel van generatie op generatie door te geven. De twee broers Aram en Sirun Aykaz hebben ARMA weten te transformeren tot een wereldwijd bekend merk van topklasse. 
De collecties destijds waren uniek en gebaseerd op interpretaties van succesvolle silhouetten. Iconische stijlen zoals biker, flight jassen en bombers werden omgezet in praktische leren en suède jassen. In de loop der jaren werden collecties steeds uitgebreider.
 
Gespecialiseerde ontwerpers werden aangesteld en een echte kosmopolitische stijl werd geboren. Van Parijs tot Milaan, München tot Berlijn, Athene, Amsterdam en Antwerpen, ARMA wordt aangeboden in de beste winkels over de hele wereld.
 
Nu met de derde generatie in de startblokken is de lijn van de strategie gemoderniseerd, maar de visie onveranderd: "To create with detailed craftmenship, sophisticated clothing for both women and men".